Tereza Kučerová z Gymnázia Velké Meziříčí se stala vítězkou soutěže S Vysočinou do Evropy

gVítězkou letošního 12. ročníku soutěže S Vysočinou do Evropy, soutěže zaměřené na zvládání anglického jazyka a prověřující znalosti z reálií regionu vyhlašované Krajem Vysočina pro žáky středních škol se stala septimánka Gymnázia ve Velkém Meziříčí Terezka Kučerová, druhý skončil zasloužilý účastník soutěže Matěj Cícha z Gymnázia Třebíč a třetí Marek Dřinovský z Gymnázia Bystřice nad Pernštejnem. Letošního ročníku soutěže se v průběžných školních kolech účastnilo 289 účastníků z 20 středních škol a gymnázií. Kromě finálového testu s 20 otázkami rozhodly o pořadí v soutěži anglické prezentace na téma Náš kraj mýma očima aneb Vítejte na Vysočině!

„Zatím jsem nepřemýšlela, kam si budu posílat přihlášky, až odmaturuji, ale pravděpodobně budu uvažovat o nějakém ekonomickém oboru, kde bych využila angličtinu. Na pobyt v Dublinu se moc těším, protože ráda potkávám nové lidi. Soutěž jsem vyhrála bez větší přípravy, jen jsem si odskočila ze školního výletu a zase se na něj vracím – určitě to ale za to stálo," říká vítězka letošního ročníku soutěže Tereza Kučerová.

Druhý Matěj Cícha se letos účastnil soutěže už po třetí. V minulosti skončil vždy do 10. místa, pokaždé ho soutěž bavila a těšil se na další ročník. Teď je čerstvým maturantem, navíc přijatým na Masarykovu univerzitu v Brně, kde bude studovat na Přírodovědné fakultě fyzickou geografii. Hrdým zeměpisářem je i třetí úspěšný řešitel soutěže Marek Dřinovský z Gymnázia Bystřice nad Pernštejnem. Marek se bude za pár let hlásit na VUT do Brna s tím, že v budoucnu z něj bude dopravní pilot, ve volném čase hraje na trubku a věnuje se historii a zeměpisu.

Výsledky 12. ročníku soutěže S Vysočinou do Evropy:

  1. Tereza Kučerová, Gymnázium Velké Meziříčí
  2. Matěj Cícha, Gymnázium Třebíč
  3. Marek Dřinovský, Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem
  4. Tereza Mokričková, Gymnázium Žďár nad Sázavou
  5. Milan Bělík, Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem
  6. Jaroslav Svoboda, Gymnázium Žďár nad Sázavou
  7. František Račický, Gymnázium a Střední odborná škola, Moravské Budějovice
  8. Vojtěch Peňáz, Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě
  9. Marek Váša, Gymnázium Žďár nad Sázavou
  10. Václav Jelínek, Střední průmyslová škola stavební akademika Stanislava Bechyně, Havlíčkův Brod

Za první tři místa patří řešitelům pozvání na dvoutýdenní jazykový kurz v Irsku, 4. – 5. místo ocenila porota moderní technikou – mobilními telefony iPhone. Všech 27 účastníků finále odešlo s hodnotnými cenami.

Hlasování veřejnosti o nejzdařilejší prezentaci, které probíhalo na internetu, rozhodlo o vítězství Františka Račického, Gymnázium a SOŠ Moravské Budějovice před druhým Jiřím Polehlou, Obchodní akademie a Hotelová škola Třebíč a třetím Janem Koukolem, Gymnázium a Obchodní akademie Pelhřimov. Tato kategorie byla oceněna Komiksovou etiketou od Ladislava Špačka.

Další v pořadí už 13. ročník soutěže pořadatelé vyhlásí opět na podzim. Pozvání k účasti bude tradičně adresováno všem studentům středních škol v Kraji Vysočina. Více informací o soutěži je k dispozici na www.ourregion.cz. Není vyloučeno, že soutěž po 12 letech dozná změn, ty budou v čas představeny.

Poděkování patří partneru soutěže, bez jehož velkorysé pomoci by soutěž nebyla tak atraktivní. Díky i touto cestou společnosti NET4GAS.

Ceny letos nejúspěšnějším řešitelům soutěže S Vysočinou do Evropy předávali náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje Hana Hajnová a náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zemědělství a životního prostředí Lukáš Vlček.

Krajský úřad Kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.