Hotelová škola nabízí obor specializovaný na opravy výtahů

20200217 082025Spolupráce škol s budoucími zaměstnavateli skýtá mnoho výhod, své o tom vědí i na Hotelové škole Světlá a Střední odborné škole řemesel Velké Meziříčí. Obor Výtahář poprvé po dvaceti letech otevřeli v roce 2017 a od té doby mají 7 absolventů a dalších 7 studentů. Přijímací řízení běží do konce prázdnin.

Trakční, hydraulické, řetězové i bubnové. Se všemi těmito typy výtahů členěnými podle pohonu se studenti setkají v rámci praxe. Společnost Výtahy, která se školou intenzivně spolupracuje, připravila pro žáky druhého a třetího ročníku specializovanou dílnu, kam chodí studenti trénovat praktické dovednosti. Výhodou takové kooperace je snazší uplatnění absolventů, kteří jsou ovšem v současnosti velmi žádaní v celé republice.

Tradice výroby výtahů ve Velkém Meziříčí sahá až do roku 1957, nedlouho poté zde založili také jedno ze dvou učňovských středisek zabývajících se výtahy, jejich montáží i opravou. Posledních dvacet let však obor chyběl a z potřeby generační obměny pracovníků plyne velká poptávka právě po odbornících na opravy výtahů. Výuční list škola nabízí také lidem, kteří chtějí získat nezbytnou kvalifikaci, ale potřebují individuální vzdělávací plán.

„Přijímání uchazečů o studium v rámci přijímacího řízení je možné v průběhu celých letních prázdnin," upozorňuje Marie Paľovová, ředitelka školy. Žáci oboru Výtahář – elektromechanik pro zařízení a přístroje mají nově v rámci studia možnost absolvovat kurz svařování elektrickým obloukem, případně získat řidičský průkaz skupiny B.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.