Vítězem III. ročníku rybářských závodů v Šeborově se stal Jindřich Meloun ze Stránecké Zhoře

PařilV sobotu 28. srpna se uskutečnily další z populárních závodů určených pro vyznavače Petrova cechu. Tentokrát šlo o v pořadí již třetí rybolovnou akci na rybníku Pavla Uchytila (poblíž Šeborova u Uhřínova). Tato okrouhlá a přehledná vodní plocha se nachází kousek pod tamějším letištěm, mezi loukami a pastvinami. Dlužno poznamenat, že jde o rybník až neobvykle hluboký.

Při ranní prezenci se postupně zaregistrovalo celkem 39 rybolovců - hlavně dospělých, ale zúčastnilo se také několik dětí, mezi nimi i tři odvážné školačky. Nejvíce rybářů dorazilo z Velkého Meziříčí a z Velké Bíteše.

Role úsekových rozhodčích převzali Ludvík Šimek, Stanislav Dočkal a Vladimír Pařil, všichni tři z VM. O občerstvení a pohoštění se vzorně starali Miloš Kováč z Uhřínova a příslušníci rodiny Uchytilovy ze Šeborova. Ke konzumaci se nabízela výborná gulášová polévka, dále také grilované uzeniny, ugrilovaný kapr, točené i lahvové pivo, slivovice, káva, okurky "kvašáky" a jiné pochutiny.

Počasí lze charakterizovat jako proměnlivé. Totiž ráno zataženo, během dopoledne se však začalo vyjasňovat. Jenže ryby braly velmi, ale opravdu velmi málo. Závodníků, kteří něco ulovili, bylo pouhých dvanáct. Z vody se podařilo vytáhnout toliko čtyři kapry - tři z nich však lze označit za velké. Další kolos se jinému bítešskému závodníkovi nezastavitelně urval... Také letos vzlétla z blízkého aerodromu replika historického vojenského letounu z počátku 20.století, přičemž pilot opět pozdravil lidičky dole u vody štěkavým staccatem vestavěného palubního kulometu.

Konečné pořadí nejlepších:

1. Jindřich Meloun Stránecká Zhoř 82 b.
2. Jaroslav Martinec Mostiště 82 b.
O umístění zde rozhodl až "penaltový rozstřel". Tím se stala tzv.poznávačka méně známých druhů ryb z naučných karet. Výhru ve finále a tím pádem i celkové vítězství přineslo p.Melounovi teprve až správné určení vranky obecné, kteroužto rybu jeho soupeř nepoznal. Oním soupeřem byl vítěz z r.2019; jemu však právě vranka štěstí nepřinesla.
3. Milan Drdlík Velká Bíteš 70 b.
4. Roman Prokeš Vel. Bíteš 62 b.
5. Pavel Ouška ml. Moravský Krumlov 60 b.
6. Pavel Janeček Vel. Meziříčí 53
7.- 8. Jan Prokeš Vel. Bíteš 31
a Vratislav Štěpánek Sviny 31
9.-10. Miloš Dvořák Vel. Mez. 30
a Radomír Dvořák ml. 30
11. Richard Prokeš Vel. Bíteš 27
12. Jan Bíbr Sviny 26

Soutěž o nejdelší rybu:

1.-2. místo Roman Prokeš V. Bíteš kapr 62 cm
a Jindřich Meloun Strán. Zhoř kapr 62 cm;
3. místo Jaroslav Martinec Mostiště kapr 56 cm.

Odstupňované věcné ceny nakonec obdrželi závodníci na 1. až 12.místě, ti úplně nejúspěšnější navíc také pěkné kovové poháry, medaile a barevné diplomy. Odměněni byli i nejstarší účastník (Josef Šulc z VM) a nejlepší junior (Pavel Ouška ml. z Mor. Krumlova). Úlovkové lístky lovců nic neulovivších se po závodě slosovaly coby tombola, takže někteří z nich nakonec rovněž vyhráli nějaké věcné ceny. Pročež mohla zavládnout celková spokojenost...

Sponzory třetího ročníku šeborovských závodů se stali: rodinná zemědělská farma rodiny Uchytilovy ze Šeborova, Město Velké Meziříčí / Turistické a informační centrum - Květoslava Hladíková, Alpa a.s. Velké Meziříčí, pivnice "Na Lipnici" Sokolovská ul. VM / Lenka Marková, dopravní firma LeMi Trans Stránecká Zhoř / Lenka Mičková, truhlářská firma Doména / S.Dočkal & P.Dohnal VM, Vlastimil Pól VM, Vladimír Pařil VM, Blažena Rosová VM, František "Iša" Krejčí VM, EVRA Hrbov a Dřevo Měřín - provozovna Velké Meziříčí.
Mediálními partnery byly týdeník Medřičské listy, měsíčník Velkomeziříčsko a internetové NovinyVM / ObchodyVM.

Nashledanou u sedaček, u prutů, u gulášovky, u uzenin, u slivovice a u piva zase napřesrok!

Vladimír Pařil

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.