Český svaz žen navštívil Litomyšl

1. Litomyšl_IMG_20210911_110214Dne 11. 9. 2021 uspořádala naše organizace ČSŽ ZO Velké Meziříčí zájezd do Litomyšle, kterého se zúčastnily nejen naše členky, ale i širší veřejnost.

Po příjezdu na místo jsme se v rámci pandemických opatření rozdělili do dvou skupin. První skupina začala prohlídkou zámku, kde se dozvěděli spoustu zajímavostí z jeho historie, druhá skupina navštívila rodný byt Bedřicha Smetany, který je součástí zámeckého areálu. Poté se obě skupiny vyměnily. Na zámku jsme si též mohli prohlédnout barokní zámecké divadélko.

No, a potom již nastala prohlídka města, kterou obě skupiny provázeli zaměstnanci informačního centra města. Navštívili jsme klášterní zahrady, prošli se po nejdelším náměstí v naší republice, měli jsme možnost vidět domy významných osobností (Božena Němcová, Magdaléna Dobromila Rettigová, ...) při jejich pobytu v Litomyšli.

Zkrátka, domů jsme všichni odjížděli spokojeni a v dobré náladě, neboť tento výlet se nám opravdu vydařil.

Marie Navrátilová

3. Litomyšl_IMG_20210911_112030

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.