Skauti o víkendu zaplnili Balinské nábřeží

spolecnaAkce pro 250 lidí byla před dvěma lety naprostou samozřejmostí, ale kolik věcí se od té doby změnilo... Na další skautské okresní setkání - Indiánské léto se čekalo až do minulé soboty ve Velkém Meziříčí.

A co jsme na setkání dělali?
Letošním tématem byla Voda, jak taky jinak v městě mezi řekami. V centru města si děti vyzkoušely stavět akvadukt, vyrobit lodičku, zdolat lanovou překážku, řídit loď, dozvěděly se něco nového o historii a zvířatech ukrytých ve vodě a cestou posbíraly pytle odpadků. Starší se vydali budovat tůně, pro zvýšení biologické rozmanitosti. Po práci navštívili zámek a otevřené ateliéry ve velké sýpce.
Po obědě jsme se pokusili zdolat Záhadu prvního hodináře na kostelní věži a na závěr jsme si zahráli velkou larp bitvu.
Podívejte se do fotogalerie.

Děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravě a realizaci setkání, vy jste motorem našeho skautského střediska. Také děkujeme za finanční podporu spolku Junák – český skaut, Kraj Vysočina a z grantového programu Zdravé město.

Junák – český skaut, středisko Velké Meziříčí

DSC 6300-1

DSC 6321-1

DSC 0802

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.