Nechme Baráček vyrůst

aHR0cHM6Ly9zMy5ldS1jZW50cmFsLTEuYW1hem9uYXdzLmNvbS91cGxvYWRzLmRhcnVqbWUuY3ovcHJvamVjdC9hdHRhY2htZW50L0Y0QTk0ODEuanBnLTdhN2UyODNhMzY4NzQ2OTU3Y2Y4NTA3NjZmMzAwOTYJsme skauti z Velkého Meziříčí a konečně se nám podařilo osvojit si jeden roztomilý domek i s pozemkem. Všichni - my vedoucí i naše děti - jsme si jej zamilovali na první pohled. Pokřtili jsme jej jménem Baráček a je to naše děťátko, které vyžaduje lásku, starostlivost, péči a spoustu, spoustu času. Je to takový drobek. Chodba, kuchyňka, koupelna, jedna místnost, sklep a půda. Zjistili jsme, že našim programům již bohužel kapacitou nedostačuje - a to z krásného důvodu - velkého růstu naší členské základny. Baráček už taky není žádný mladík (vznikl asi v půlce 20. století), máme tedy již pocit, že by si zasloužil pořádně zrekonstruovat

Přišli jsme o klubovnu a Baráček se stal naším útočištěm

plakát BaráčekBaráček nám byl poskytnut do pronájmu od naší farnosti v roce 2011, kdy jsme bohužel přišli o jednu ze svých dvou kluboven. Od té doby jsme na něm odvedli velký kus práce. Z neudržovaného pozemku jsme vytvořili zahradu, kam můžeme vypustit děti a hrát s nimi hry, během let 2012 a 2013 jsme provedli úpravy vnitřních prostor - novou elektroinstalaci, vodovodní a odpadní potrubí, nové omítky, vymalování všech místností, opravení koupelny a vybudování kuchyně. Tu největší část svépomocí a to, na co bychom nestačili, jsme přenechali profesionálům, ale vždy z vlastní kasy. Tomu, že se stal Baráček provozuschopný, vděčíme hodinám a dnům, které nám věnovali dobrovolníci a naši dospělí členové. V roce 2019 jsme dokonce získali dost prostředků na to, aby mohl Baráček z pronájmu přejít do vlastnictví našeho střediska.

A co bychom rádi?
Víme, že příjemné prostředí je zásadní pro práci s dětmi. S dětmi pracujeme, jak nejlépe dovedeme, ale uznali jsme, že pro zajištění co nejlepšího zázemí, už nám jen vlastní síly stačit nebudou. Proto touto cestou sháníme prostředky pro opravu a rozšíření Baráčku. Konkrétně bychom chtěli vybudovat obyvatelné podkroví, kde vzniknou další dvě klubovny. V našem plánu je:

- vyzdění stěn v podkroví pro vznik nové klubovny
- nová střecha
- nový strop nad stávajícími prostory
- nové schodiště do podkroví
- nová okna
- zvětšení stávající klubovny
- nové elektrické topení
- venkovní izolace domu

Abychom přestavbu mohli realizovat, už jsme udělali několik zásadních kroků - máme zpracovanou projektovou dokumentaci, položkový rozpočet a vyřízené stavební povolení.

Jaký máme plán a kolik to bude stát?

1. fáze – odizolování sklepů
– hotovo
2. fáze – vyzdění podkroví, nový strop, střecha, okna, zvětšení stávající klubovny
– 1 050 000 Kč
3. fáze – zateplení stropu a dokončení podkrovních kluboven
– 170 000 Kč
4. fáze – venkovní zateplení domu a nová fasáda
– 230 000 Kč

Pomůžete nám nechat Baráček vyrůst?

Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob.

Skaut VM

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.