ODS VM – jak dál…

Hrabálek Tomáš_20x30cmV půlce září mě místní sdružení ODS ve Velkém Meziříčí zvolilo předsedou organizace. Protože jsem kandidoval vědomě, měl jsem samozřejmě proto i své důvody. Jedním z nejvýznamnějších byl fakt, že ODS ve Velkém Meziříčí jaksi přestala mluvit nejen sama mezi sebou, ale hlavně s lidmi, svými spoluobčany, přáteli, voliči, podporovateli a sousedy. A mým cílem bylo a je to změnit.

Co se to vlastně v ODS ve Velkém Meziříčí stalo? Odpověď zní: Nic dramatického, pouze jsme zvolili nového předsedu, jako to děláme každé dva roky už třicet let. Nejdřív trochu osvěty: Občanští demokraté jsou, jak z názvu tušíte, demokraté. To znamená, že mají místní organizace, okresní organizace, krajské organizace a celostátní vedení. Do vedení všech stupňů se můžete dostat tak, že tam kandidujete a ti ostatní vás tam v tajné volbě zvolí. Jinak to nejde. A ty volby jsou každé dva roky. U nás v Meziříčí teď přišel čas vnitrostranických voleb, byli dva kandidáti na předsedu, já jsem dostal víc hlasů. Takhle je to jednoduché. Už jste si mohli leckde přečíst, že ódéesáci odvolali předsedu Veličku a už jsem slyšel docela dost konspiračních teorií o tom, co to znamená pro vývoj politiky v našem městě. Pojďme to vrátit zpátky na zem a na nohy.Předseda ODS svolává schůze, je hlavním představitelem strany v místě a odpovídá za její činnost v místě. Jedním z důvodů, proč minulý předseda funkci neobhájil, byl fakt, že schůze se nekonaly , členská základna nevěděla o činnosti svých zastupitelů. No a to jsem slíbil změnit a opět nás sjednotit. To, že je někdo předseda místní ODS ve Velkém Meziříčí ještě neznamená, že je automaticky kandidátem na starostu. To fakt ne – o kandidátce rozhodují opět vnitrostranické tajné volby a ty teprve budou. Někdy na jaře. A o složení kandidátky budeme ještě hodně mluvit, protože to je skutečná politika v nejlepším smyslu toho slova. Když jsem se ucházel o funkci předsedy, nabídl jsem místní ODS, že se začneme zpátky bavit hlavně o městě ve kterém žijeme .

Když jsem výše uvedl, že je třeba se začít bavit o městě a normálních věcech, mám jich několik na mysli. Vyjmenuji je podle důležitosti:
1. Doprava
2. Občanská vybavenost
3. Bydlení
4. Zdravotnické a sociální služby
5. Volný čas
6. Kultura.

To znamená hledejme společně způsob, jakým by občanští demokraté rádi tyhle vážné věci řešili. Milí sousedé a spoluobčané, místní ODS je otevřená všem, kdo chtějí ovlivňovat budoucnost našeho města. Každý z vás, kdo chce aktivně nejen politicky ale i jako sympatizant s námi pracovat, je u nás vítán. Příští rok nás čekají komunální volby a rád bych, aby jsme opět kandidovali hrdě pod značkou ODS a možná i s některými z Vás co tyto řádky čtou. Nejsme uzavřená skupina moudrých, jsme dobrá parta samostatných pravičáků. Pojďte do toho s námi.

Tomáš Hrabálek, předseda MS ODS Velké Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.