Dětem jsme předali ceny za nejlepší výtvarná a literární díla

children-4526384 960_720Policisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina ocenili začátkem listopadu nejlepší práce dětí, které se zapojily do výtvarné a literární soutěže vyhlášené v rámci projektu Markétina dopravní výchova.

Téma soutěže: Zebra se za tebe nerozhlédne

V předešlých ročnících se děti mohly výtvarně a literárně vyjadřovat k tématům „Buďte vidět nejen
na podzim", „Cestování s prarodiči" nebo „Všichni jezdí připoutáni". V letošním roce zadavatelé soutěže vyhlásili další velice aktuální téma z oblasti bezpečnosti silničního provozu pod názvem „Zebra se za tebe nerozhlédne", tedy bezpečné a správné přecházení vozovky.

Výtvarná a literární soutěž je součástí projektu Markétina dopravní výchova a má celorepublikový charakter. Nositelem projektu je Tým silniční bezpečnosti, který na realizaci spolupracuje s Policií České republiky. Mateřské a základní školy z Kraje Vysočina se této oblíbené soutěže zúčastnily již počtvrté, i když například v Libereckém kraji, kde soutěž vznikla, běží úspěšně již řadu let.

Soutěž probíhala ve čtyřech kategoriích. V první kategorii výtvarné soutěže byli zařazeni děti
z mateřských škol. Druhá kategorie výtvarné soutěže patřila žákům prvního stupně základních škol, třetí kategorie výtvarné soutěže se zúčastnily děti navštěvující druhý stupeň a poslední literární kategorie byla určena všem žákům základních škol bez ohledu na jejich věk. Do soutěže se zapojilo 20 škol z celé Vysočiny. Děti zaslaly 176 autorských výkresů a literárních děl, ze kterých bylo velmi těžké vybrat ty nejlepší. Z každé kategorie policisté z oddělení tisku a prevence vybrali tři nejzdařilejší díla. Ta pak postoupí do republikového kola, které proběhne 10. prosince v Kavárně Pošta v Liberci.

Nejlepší výtvarné dílo v kategorii dětí z mateřských škol vytvořila žákyně Mateřské školy Čtyřlístek z Bystřice nad Pernštejnem. V kategorii žáků prvního stupně základních škol obsadila první místo ve výtvarné soutěži žákyně Základní školy Palachova ze Žďáru nad Sázavou. Ve třetí kategorii výtvarné soutěže žáků druhého stupně základních škol obsadil první místo žák Základní školy Palachova ze Žďáru nad Sázavou. Ve čtvrté kategorii - literární soutěži - obsadil první místo žák druhého stupně Základní školy TGM z Bystřice nad Pernštejnem. Nejúspěšnější školou, která obsadila nejvíce výherních pozic, se stala Základní škola Palachova ze Žďáru nad Sázavou.

kpt. Mgr. Martin Hron,koordinátor prevence kriminality

Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

 

 

 

 

 

3

 

2 copy

 

1 copy

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.