Ani letos se charitativní holírna v novoměstské nemocnici neuskuteční

beanie-2562646Novoměstská nemocnice i letos ruší charitativní akci Movember, která byla naplánovaná na úterý 23. listopadu. Kvůli zhoršující se epidemiologické situaci se holírna, jejíž výtěžek měl putovat Nadačnímu fondu Muži proti rakovině, neuskuteční.

„V současné situaci si netroufneme takovou akci organizovat. Velice nás to mrzí, ale jsou zkrátka věci, které nedokážeme ovlivnit a jednou z nich je právě epidemická situace nejen v našem regionu," řekla tisková mluvčí nemocnice Tamara Pecková.
V listopadu si muži po celém světě nechávají narůst knír, aby podpořili výzkum a prevenci rakoviny prostaty a varlat. V této souvislosti se používá pro měsíc listopad název Movember. Slovo je složeno z anglického výrazu pro knír a listopad.
Kromě charitativní holírny se nemocnice k Movemberu každoročně připojuje rozšířením ordinačních hodin v urologické ambulanci.
„Na preventivní vyšetření dorazilo, nebo ještě dorazí okolo dvaceti zájemců, což je maximum letošní kapacity," doplnila informaci tisková mluvčí.

Mgr. Tamara Pecková Homolová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.