Kožní ambulance novoměstské nemocnice zažívá extrémní nápor pacientů. Musí omezit příjem nových

laser-treatment-6664875Kožní ambulance novoměstské nemocnice omezuje dostupnost služeb novým pacientům. Za plnou kapacitou ordinace stojí nedávné zrušení kožní ambulance MediClinic na poliklinice v Novém Městě na Moravě.

„Nápor nových pacientů v kožní ambulanci pociťujeme už od konce roku 2019, kdy došlo k přechodnému omezení péče v kožních ambulancích ve Velkém Meziříčí a v Bystřici nad Pernštejnem. Čekací doby na vstupní vyšetření jsou opravdu dlouhé. V současné době objednáváme až na konec února 2022. Pacienti jsou tak dlouhými objednacími termíny velmi nepříjemně zaskočeni," říká primářka kožního oddělení novoměstské nemocnice Martina Víšková.
„Dochází k neúměrnému nárůstu pacientů, opravdu už bylo překročeno únosné zatížení naší ambulance. Není v našich silách pokrýt celou spádovou oblast. Pokud má někdo kožní potíže, měl by se primárně obracet na svého praktického lékaře nebo na praktického lékaře pro děti a dorost," doporučuje primářka kožního oddělení novoměstské nemocnice Martina Víšková. Dále je třeba preferovat vyšetření dle místa bydliště ve spádových kožních ambulancích ve Žďáře nad Sázavou, Bystřici nad Pernštejnem a ve Velkém Meziříčí.
Akutní případy se snaží personál kožní ambulance novoměstské nemocnice ošetřit mezi objednanými pacienty.
S případným hledáním nového lékaře by měla pacientovi pomoci rovněž jeho zdravotní pojišťovna.

Mgr. Tamara Pecková Homolová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.