Společně se ohlédneme za dnem otevřených dveří ve Světlé

DODVe středu 1. prosince 2021 se konal v Hotelové škole Světlá a Střední odborné škole řemesel Velké Meziříčí tradiční den otevřených dveří.

V uplynulých týdnech jsme se zúčastnili mnoha přehlídek středních škol (Vysočina, jižní Morava), kde jsme měli možnost představit naši školu a pozvat zájemce o studium k nám do školy. Jsme rádi, že jsme i v této složité době přivítali řadu návštěvníků, zájemců o studium, i když jsme byli nuceni vzhledem k mimořádným opatřením program a rozsah dne otevřených dveří upravit.

Také letos byl ve znamení adventní, předvánoční tematiky. Návštěvníci se mohli sami přesvědčit, že se naši žáci a jejich učitelé mají čím pochlubit.
A co naše hosty čekalo za dveřmi Světlé?

Připomeňme programovou nabídku letošního dne otevřených dveří:

• Informace o možnostech studia na škole
• Interaktivní činnosti a soutěže
• Přijímací zkoušky nanečisto
• Prohlídka školy – odborné učebny, pracoviště odborného výcviku, domov mládeže
• Ukázky barmanského umění a vyřezávání ovoce a zeleniny
• Prezentace speciálního inventáře, umění obsluhy
• Prezentace žáků

Věříme, že u nás návštěvníci obdrželi všechny potřebné informace. Vytvořili jsme pro ně program sestavený z interaktivních činností a soutěží, zájemci si vyzkoušeli přijímací zkoušky nanečisto, prohlédli školu, odborné učebny, pracoviště odborného výcviku, domov mládeže.
Naši žáci se pochlubili svými cukrářskými dovednostmi, výrobou dezertů, perníků, čajového pečiva, uměním carvingu.
Na pracovišti odborného výcviku ve Velkém Meziříčí na ulici Zahradní, které prošlo v minulých měsících nákladnou modernizací, jsme mohli vidět při praktických činnostech žáky všech technických učebních oborů. Například elektrikáři a výtaháři zapojovali vypínače, letovali a pájeli, automechanici demontovali osobní automobil a opraváři zemědělských strojů opravovali traktor a vlečku a prováděli ruční obrábění.
Děkujeme Vám, návštěvníci a přátelé „Světlé", za přízeň, kterou jste nám věnovali, a doufáme, že se Vám u nás líbilo. Rádi Vás znovu přivítáme.

Upozorňujeme, že odpoledne otevřených dveří pořádáme také v pátek 21. ledna 2022
od 13.00 do 16.00 hod.

Těšíme se na Vás a přejeme Vám příjemné prožití svátků vánočních, do nového roku 2022 hodně zdraví, štěstí a pracovních úspěchů.

Mgr. Stanislav Svoboda
zástupce ředitelky

DOD2

DOD 019

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.