V celostátním průzkumu nejlepších nemocnic uspěly zařízení skupiny VAMED MEDITERRA

Nemocnice Sv._Zdislavy_v_MostištíchV rámci celostátního projektu Nemocnice ČR 2021 hodnotila i letos organizace HealthCare Institute (HCI) zdravotnická zařízení v jednotlivých kategoriích. A jak si vedly nemocnice ve Středočeském kraji? Zástupci Nemocnice Neratovice si ze slavnostního vyhlášení odnesli 1. místo v kategorii Hospitalizovaní pacienti ve Středočeském kraji. Nemocnice Mělník obdržela také zlatou příčku za oblast Středočeský kraj, a to v kategorii Ambulantní pacienti. 1. místo v kategorii Hospitalizovaní pacienti obsadila také Nemocnice sv. Zdislavy v Mostištích v Kraji Vysočina, 2. místo v kategorii Hospitalizovaní pacienti si ve Středočeském kraji odnesla Rehabilitační klinika Malvazinky. Oceněné bylo i Centrum léčby pohybového aparátu (C.L.P.A.) v Praze, které získalo 1. místo v kategorii Finanční zdraví ve Středočeském kraji.

Praha, 10. prosince 2021 – V rámci celostátního projektu Nemocnice ČR 2021 hodnotila i letos organizace HealthCare Institute (HCI) zdravotnická zařízení v jednotlivých kategoriích. A jak si vedly nemocnice ve Středočeském kraji? Zástupci Nemocnice Neratovice si ze slavnostního vyhlášení odnesli 1. místo v kategorii Hospitalizovaní pacienti ve Středočeském kraji. Nemocnice Mělník obdržela také zlatou příčku za oblast Středočeský kraj, a to v kategorii Ambulantní pacienti. 1. místo v kategorii Hospitalizovaní pacienti obsadila také Nemocnice Sv. Zdislavy v Mostištích v kraji Vysočina, 2. místo v kategorii Hospitalizovaní pacienti si ve Středočeském kraji odnesla Rehabilitační klinika Malvazinky. Oceněné bylo i Centrum léčby pohybového aparátu (C.L.P.A.) v Praze, které získalo 1. místo v kategorii Finanční zdraví ve Středočeském kraji.

Žebříček nejlepších českých nemocnic každoročně vyhlašuje HCI na základě dlouhodobého průzkumu a splnění příslušných kritérií. Ani v roce 2021 neměli zdravotníci kvůli covidové pandemii lehkou situaci, a tak jsou jistě pro všechny zmíněné nemocnice ocenění alespoň malou odměnou. Vynikající výsledky a zlaté diplomy od HCI svědčí o precizní práci lékařů, sester a dalších zdravotnických pracovníků i během velmi náročného období.

„První místo v kategorii Hospitalizovaní pacienti nás velmi těší, obzvlášť po velmi náročném druhém roce s Covidem," říká provozní ředitel Nemocnice Neratovice, David Kosák, MSc. Obdobně komentuje zlatý diplom v kategorii Ambulantní pacienti lékařský ředitel Nemocnice Mělník, MUDr. Radek Havlas: „Za ocenění jsme velmi vděční, zaslouží si jej celý náš zdravotnický i nezdravotnický personál, celé vedení nemocnice si velice váží práce všech našich kolegů, kteří vkládají do chodu nemocnice a péče o pacienty v tomto složitém období velké úsilí."

Oceněná byla i další zařízení skupiny VAMED MEDITERRA. V kraji Vysočina obsadila 1. místo v kategorii Hospitalizovaní pacienti Nemocnice Sv. Zdislavy v Mostištích. 1. pozici v kategorii Finanční zdraví (v podkategorii ostatní zřizovatelé) získalo ve Středočeském kraji Centrum léčby pohybového aparátu (C.L.P.A.) v Praze, 2. místo v kategorii Hospitalizovaní pacienti ve Středočeském kraji obsadila Rehabilitační klinika Malvazinky v Praze.

Nemocnice spadající do skupiny VAMED MEDITERRA se mohou i nadále pyšnit prvotřídní lůžkovou péčí pro hospitalizované i ambulantní pacienty Středočeského kraje i Vysočiny.
„Ocenění všech našich zařízení si velmi vážíme. První místa v kategorii Hospitalizovaní pacienti pro Nemocnici Neratovice a Ambulantní pacienti pro Nemocnici Mělník, stejně jako ocenění pro naši nemocnici v Mostištích, Rehabilitační kliniku Malvazinky či kliniku C.L.P.A. v Praze jsou pro nás odměnou za náročné období, ve kterém průzkum HCI probíhal. Všichni naši pracovníci se museli opět po celý rok potýkat s covidovou pandemií. Na jaře jsme dokonce byli nuceni vyhlásit stav hromadného postižení osob v Nemocnici Neratovice a Nemocnici Mělník, a i přes nemocný personál pracovat na plné obrátky," říká Petra Plutnarová Marketing & Communication Manager společnosti VAMED MEDITERRA, která obě nemocnice provozuje.

Průzkum byl realizován od února do konce srpna tohoto roku, přičemž se do něj zapojilo hned 150 nemocnic s akutními lůžky z celé ČR. Cílem šetření bylo sestavit žebříček nemocnic dle jejich finanční kondice, míry bezpečnosti a také spokojenosti ambulantních pacientů, hospitalizovaných pacientů a zaměstnanců nemocnic. Vyhodnocení projektu probíhá za pomoci strukturovaných postupů vycházejících z metodiky strategického nástroje pro měření výkonnosti organizací – Balanced Scorecard.

Kontakt pro další informace
PhDr. Petra Plutnarová
Marketing & Communication Manager

O skupině VAMED MEDITERRA
Skupina VAMED MEDITERRA je členem nadnárodního holdingu VAMED, který je vedoucím globálním poskytovatelem celé řady služeb pro nemocnice a další zdravotnická a lázeňská zařízení ve světě. Od výstavby nemocnic až po celkové provozní řízení takových zařízení. Historie holdingu VAMED sahá až do roku 1982 a v současnosti působí ve více než 95 zemích světa.
VAMED MEDITERRA provozuje v České republice celkem devět zdravotnických zařízení a také střední zdravotnickou školu na Mělnicku. Za dobu působení skupiny získaly její jednotlivé nemocnice a kliniky řadu prestižních ocenění a certifikací, ať už za finanční stabilitu či za pozitivní hodnocení pacientů.

Tereza Staňková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.