K-Centrum Noe pomáhá závislým

psychologist-6008047K-centrum Noe spadající pod Oblastní charitu Třebíč je víceúčelové regionální zařízení s nízkoprahovým přístupem se zaměřením na problematiku drog. Zaměřuje se na aktivní vyhledávání cílové skupiny, poradenské a kontaktní služby. 

Poskytujeme pomoc v zabezpečování základních zdravotních potřeb, dlouhodobou práci s klienty v rámci individuálního plánu, práci s informacemi o substancích, účincích a rizicích, ale především o lokálních aspektech užívání drog. Zaměřujeme se na preventivní aktivity, jednání a vystupování v oprávněném zájmu klientů i komunity, dále v programech práce s veřejností.
Terénní program je zaměřený na aktivní injekční uživatele omamných a psychotropních látek. Terénní pracovník dojíždí každý týden do Velkého Meziříčí, kde provádí terénní práci. Jedná se o aktivity vedoucí ke snížení výskytu infekčních chorob ve společnosti. Primárně je pro nás důležitá ochrana veřejného zdraví. Poskytujeme Harm reduction výměnu použitého injekčního materiálu za čistý klientům s nitrožilní aplikací. Špinavý injekční materiál poté bezpečně likvidujeme. Snižujeme takto nebezpečí poranění o pohozenou stříkačku. Klienti se mohou také nechat otestovat na infekční nemoci (žloutenky, HIV, syfilis). S touto aktivitou je spojené zdravotní a sociální poradenství. Poskytujeme informace rodinným příslušníkům a blízkým o možnostech léčby závislostí. Klienty se snažíme namotivovat ke změně. V případě nálezu použité injekční jehly je vhodné se obrátit na terénního pracovníka.
Služby K-centra Noe jsou poskytovány anonymně a zdarma. Terénní telefon na pracovníka, se kterým si můžete domluvit schůzku pro lokalitu Velkého Meziříčí, je 730 529 712.

Naše zařízení najdete v Třebíči, na ulici Hybešova č. 10, tel. 568 840 688. Dotaz lze i odeslat na e-mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.  nebo nás kontaktovat prostřednictvím Facebooku.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.