Začala Tříkrálová sbírka

Tříkrálová sbírka_foto_Zbyněk_ČechTradiční tříkrálovou sbírku můžete letos podpořit přímo do kasiček koledníků nebo také online. Finanční příspěvky se přijímají od začátku roku do 16. ledna.

Největší sbírková akce v České republice šířící radostné zprávy o narození Ježíše Krista v letošním roce umožní dárcům zvolit si způsob, jakým se do finanční podpory potřebným lidem zapojí. „Jsme rádi, že po dvou letech můžeme opět se třemi králi vyjít do ulic a označit lidem domy tříkrálovým požehnáním, které jim v loňském roce chybělo. Současně nabízíme i další alternativu v podobě online platby nebo vhozením daru do statistických kasiček," sdělila Veronika Dobrovolná, koordinátorka sbírky v okresu Žďár nad Sázavou.

Nejvíce králů vyrazí do ulic obcí a měst o víkendu 8. až 9. ledna. Ti, kteří by rádi podpořili tříkrálovou koledu online formou, mohou využít tzv. online kasičku umístěnou na oficiálním webu sbírky nebo webu Oblastní charity Žďár nad Sázavou. Pro podporu místní charity je zapotřebí uvést konkrétní název města či obce nebo PSČ. Po zkušenosti z loňského ročníku se i letos umístily do veřejného prostoru obcí a měst statické kasičky, jejichž seznam naleznete rovněž na webových stránkách charity. V neděli 16. ledna od 17 hodin bude na jejich YouTube kanálu možné zhlédnout i Tradiční Tříkrálový koncert.

Kde kasičky ve Velkém Meziříčí naleznete?

- Květiny Verunka, Novosady 1117/16
- Krámek u Marušky, Komenského 3
- Římskokatolický farní úřad, Náměstí 16/18

Lucie Málková

TKS 2022_koncert_ONLINE_copy

banner 780x490_obecny

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.