První letošní akcí byla lyžovačka v Krkonoších

20220128 103203_copyPrvní letošní akcí Asociace rodičů a přátel postižených dětí – klub Velké Meziříčí byl prodloužený víkendový pobyt (27. – 30.ledna) v bezbariérovém Penzionu Poezie v Kořenově na pomezí Jizerských hor a Krkonoš. Tentokrát jsme se společně vydali v rámci zimního času na víkend zaměřený zejména na lyžování.

Počasí bylo vskutku zimní, bohatá sněhová nadílka přibývala každý den a sluníčko o sobě nedávalo moc znát. Účastníci pobytu si dle vlastního zájmu a schopností zaběžkovali na vyznačených tratích (Hvězda, Famberka, Jizerská magistrála) nebo zajezdili na lyžích či snowboardech na menších nebo i větších sjezdovkách (Bavorák, U Čápa nebo ti více schopní a odvážní i přímo v Harrachově z Čertovy hory). Děti si zabobovaly na kopcích v okolí Penzionu. Sešla se skvělá parta lidí - lyžařů, takže společná večerní posezení byla moc příjemná. Na chatě jsme hojně využili i wellness v podobě vířivky a sauny. Došlo i na urputné boje v rámci karetních her, stolního fotbalu nebo kulečníku. Závěrečný den nám počasí, v souladu s předpovědí, nadělilo silný vítr se sněhem, takže jsme nakonec byli rádi, když jsme auty vyjeli od penzionu a to i za pomocí lidské „tlačící" síly. Účastníci této akce byli natolik spokojeni, že se již těší na podobnou akci v příštím roce. Tak uvidíme...

Ing. Zdeněk Jůda, předseda klubu
Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, z.s. klub Velké Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.