Požár domu převrátil život našeho kolegy naruby

požár01Záchranáři Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina jsou tady proto, aby pomáhali těm, kteří pomoc potřebují. Nepřetržitě, 365 dní v roce, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Jsou ale chvíle, kdy se i oni sami dostanou do tíživé životní situace a je nutné jim podat záchrannou ruku. Právě do takové situace se počátkem února letošního roku dostal náš kolega, záchranář Honza.

Honza pracuje jako zdravotnický záchranář na výjezdové základně v Humpolci od roku 2015. "Je to hodný kluk, k pacientům se chová velice slušně, vlídně a empaticky. V kolektivu je velmi oblíbený, nikdy nezkazí žádnou legraci. Když potřebuje někdo poradit, pokaždé rád nabídne svou pomoc jak v profesním, tak i v soukromém životě," říká Lenka Pospíšilová, vrchní sestra ZZS KV oblasti Pelhřimov.

V práci je Honza zodpovědným kolegou a kamarádem, v osobním životě pak skvělým manželem a otcem šesti dětí. Nešťastná událost, ke které došlo v neděli 6. února 2022, však jemu i celé jeho rodině doslova převrátila život naruby. Po ničivém požáru rodinného domu se všech osm členů domácnosti rázem ocitlo v situaci, kterou si dokáže představit asi jen málokdo z nás. Polovina domu je zničena požárem, druhá polovina vodou. Dům je neobyvatelný a čeká ho dlouhá a nákladná rekonstrukce.

My všichni, kolegové i vedení Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, jsme se rozhodli Honzu postavit zpátky na nohy a pomoci mu překlenout období, které bude nejen psychicky, ale především finančně velmi náročné. Ve spolupráci s Asociací zdravotnických záchranných služeb ČR a Nadačním fondem Kryštůfek byla zřízena veřejná sbírka, do které se může zapojit každý z vás, kdo by rád pomohl. Sbírka potrvá až od 1. 3. do 31. 5. 2022. 

Přispět můžete libovolnou částkou na sbírkový účet Nadačního fondu Kryštůfek:
– 2601650761/2010 Fio banka a.s.,
– platbu identifikujte textem ve zprávě: „ZZS VYSOCINA".

Za pomoc našemu kolegovi Vám všichni moc děkujeme!!!

Petr Janáček, tiskový mluvčí
Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina

požár02požár03

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.