Projekt Místní akční plán rozvoje vzdělávání II v ORP Velké Meziříčí se blíží do finále

BřezinováProjekt Místní akční plán II rozvoje vzdělávání v obci s rozšířenou působností Velké Meziříčí, realizovaný obecně prospěšnou společností MOST Vysočiny, se pomalu blíží ke svému konci. Co nabídl v uplynulém školním půlroce a na co se ještě mohou zapojené subjekty těšit?

Projekt zaměřený na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání v základních a mateřských školách nabízí prostor pro rozvoj znalostních kapacit ředitelů škol, pedagogů, nepedagogických pracovníků či zřizovatelů z území. Zajímavé vzdělávací příležitosti jsou připravovány také dětem a žákům. Projekt svými aktivitami oslovuje rovněž i rodiče.
Na letošní školní rok 2021/2022 bylo naplánováno přes 20 aktivit, ale některé s ohledem na koronavirovou pandemii musely být odloženy. Od září do Vánoc se uskutečnila první desítka akcí – některé byly realizovány jednorázově, jiné průběžně na jednotlivých školách v tzv. blocích. Za zmínku jistě stojí např. akce pro pedagogy s tématem řešení agresivity ve škole, tvorba regionálních učebnic či polytechnické aktivity pro děti a žáky (práce se dřevem, besedy se včelařem aj.) V tomto pololetí projekt nabídne preventivní programy pro žáky, jak se chovat na internetu „bezpečně", pro rodiče a pedagogy akce zaměřené na specifické poruchy učení a řadu dalších zajímavých témat. Pozvánky na tyto akce budou průběžně zveřejňovány na FB stránce MAP II ORP Velké Meziříčí.
Z důvodů blížícího se konce projektu (tj. 31.8.2022), Realizační tým zahájil práce na přípravě finálního dokumentu MAP II, který musí být Řídícím výborem schválen nejpozději do konce jeho realizace. Prvním krokem je aktualizace analytické části. Školy zapojené do projektu vyplňují dotazníky k získání informací nejen o stavu čtenářské, matematické a digitální gramotnosti, ale i inkluzivity v území. O dalších dílčích krocích budeme informovat v příštím vydání nebo spolu s dalšími informacemi o projektu pod odkazem: www.masmost.cz/2015-03-09-14-27-36/projekty-o-p-s/map-ii

Mgr. Naděžda Jašová
MOST Vysočiny, o.p.s.

nnn

MAS most_logo_krivky_021

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.