K pacientům novoměstské nemocnice mohou opět přicházet návštěvy

P1260561Navštívení pacientů hospitalizovaných v Nemocnici Nové Město na Moravě bude jejich příbuzným a známým opět umožněno od neděle 13. března. Musí ovšem dodržovat určitá pravidla. Nutností je prokázat se PCR testem ne starším 72 hodin nebo antigenním testem odebraným zdravotníkem. Ten nesmí být starší 24 hodin. Dalšími z možností je prokázat očkování třetí dávkou či očkování druhou dávkou do 270 dní nebo doložit, že v době ne delší než 180 dnů před dnem návštěvy návštěvník prodělal onemocnění covid – 19. „Nutný je respirátor FFP2, který musí mít návštěvníci nasazený po celou dobu návštěvy u pacienta. Bez respirátoru nebude návštěva umožněna," upozornila ředitelka novoměstské nemocnice Věra Palečková.

Návštěva nemocných bude povolená nejdříve po pěti dnech hospitalizace, a to ve středu a v neděli v době od 15 do 17 hodin. Délka návštěvy je stanovená na třicet minut pro maximálně dvě osoby k pacientovi. „Pokud je pacient na oddělení v izolaci a covid pozitivní, pak nejsou návštěvy povoleny," připomněla epidemiologická sestra novoměstské nemocnice Šárka Vidergotová.

Helena Zelená Křížová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.