Prokazování bezinfekčnosti u návštěv nutné není, respirátory však lidé v nemocnici neodloží

health-5934478S novým uvolněním dochází i ke zmírnění opatření pro návštěvy a pacienty novoměstské nemocnice. Některé povinnosti však i nadále zůstávají v platnosti.

Od 14. 3. odpadá povinnost testování zaměstnanců, pacientů v dlouhodobé péči i návštěv. Při hospitalizaci a před operací je však i nadále PCR testování pacientů vyžadováno.
Ve zdravotnických prostorách Nemocnice Nové Město na Moravě stále platí povinnost nošení respirátorů FFP2. Výjimku mají pouze hospitalizovaní pacienti na pokojích.
V případě, že se pacienti vydají na vyšetření mimo oddělení, musí mít, pokud tomu nebrání závažné zdravotní důvody, nasazený respirátor či ústenku. Respirátory musí být i v sanitkách, pokud nejde o pacienty, kteří mají respirační problémy a závažné zdravotní důvody.
Nadále platí, že jestliže se zhorší epidemiologická situace na některém z oddělení, vyhrazuje si nemocnice právo dotyčné oddělení pro návštěvy opět uzavřít.

Helena Zelená Křížová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.