Rekonstrukce vstupního pavilonu jde do další etapy

vstupní pavilonNa konci března roku 2021 byla v areálu novoměstské nemocnice zahájena oprava vstupního pavilonu a přilehlé budovy lékárny.

První etapa těchto prací, jejímž cílem bylo vybudovat přístavbu k objektu lékárny a nastavit jedno patro nad lékárnou, dospěla ke svému závěru. O nově vzniklou část nad lékárnou budou rozšířeny prostory biochemických laboratoří. „Právě v nástavbě nad lékárnou vznikly nové, poměrně rozlehlé prostory, které využije biochemická laboratoř," potvrdil Ing. Jiří Drdla, technický náměstek novoměstského nemocničního zařízení.
Do nových prostor se pomalu začínají stěhovat jednotlivé technologie a částečně i personál biochemické laboratoře. Plný provoz biochemické laboratoře v novém se očekává v druhé polovině dubna 2022.
Do svých původních prostor se přestěhuje i lékárna. „Ta byla rozšířena o jednu místnost, kde bude příjem zboží," informoval Ing. Drdla. V ostatních částech lékárny byly provedeny opravy obkladů, položeny nové podlahy, byla vyměněná okna a vstupní dveře. Vchod do lékárny je nově vydlážděný.
Oprava bude pokračovat dalšími dvěma etapami, ve kterých budou dokončeny opravy stávajících laboratoří, zrekonstruována diabetologická ambulance a vystavěný nový bufet. Celková modernizace vstupního objektu Nemocnice Nové Město na Moravě byla rozplánovaná na dva roky. Ukončení prací se dočkáme v březnu příštího roku. Investici ve výši 94 milionu korun bez DPH hradí zřizovatel nemocnice, kterým je Kraj Vysočina.

Helena Zelená Křížová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.