Učebna chemie prošla opravou

chemie 3Na základní škole Oslavická proběhla na přelomu roku konečná fáze rekonstrukce učebny chemie. V minulých letech došlo k výměně katedry, lavic a židlí, poté byl do učebny instalován projektor a interaktivní tabule, po obvodu učebny ale zůstával původní nábytek.

Učebna chemie slouží k odborné výuce a jako kmenová třída, proto bylo prioritou provést konečný facelift učebny tak, aby se žákům ve třídě líbilo, prostředí mělo motivační a moderní charakter a v neposlední řadě se posílila i bezpečnost. Původní nábytek v jednobarevném dřevodekoru s prosklenými vitrínami byl nahrazen nižším a stabilnějším nábytkem s korpusy v dřevodekoru a s barevnými dvířky. Vzhledem ke stávajícímu vybavení třídy byla na dvířka zvolena žlutá barva v útlumu bílé a šedé. V rámci bezpečnosti došlo k odstranění skleněných výplní vitrín.

Nad skříněmi zůstával poměrně velký prostor bílé zdi, proto jsme oslovili Základní uměleckou školu Velké Meziříčí (ZUŠ) s nabídkou spolupráce. Paní učitelka Dvořáková se se svými žákyněmi úkolu zhostila velmi profesionálně. Prostor si přišly obhlédnout, nafotit a vypracovaly své návrhy. Návrhy jsme konzultovali, upravovali, až došlo ke konečné shodě a samotné akci. Žákyně si mohly vyzkoušet práci v terénu, která je velmi obtížná tím, že se maluje „na ostro", prostoru k opravám není mnoho. Nakonec jim šla práce krásně od ruky, všechny žákyně jsou mimořádně nadané a šikovné a během dvou podvečerů byla výmalba hotova.

Tímto bych chtěla poděkovat všem, kteří se na novém vzhledu podíleli, jak panu Michalovi, který vyrobil nábytek, tak slečně Dvořákové a jejím žákyním i panu řediteli ZUŠ, že tuto spolupráci umožnil.

Lenka Nováková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.