Peče celá země

fotoA tak pečeme i my. Jednak každý sám, podle chuti a umění, jednak společně.

V našich aktivizačních kroužcích si také občas upečeme něco dobrého. Zdálo by se, že když se do výroby moučníku společně zapojí 10 lidí, je to až moc cukrářů najednou. Někdo míchá vajíčka s cukrem, jiný přidává další ingredience, někdo hlídá troubu, jiný zdobí a krájí.
A potom přijde to hlavní: co jsme si upekli, společně si sníme.

V kroužcích se scházíme hlavně proto, abychom byli spolu, aby se nikdo necítil osamělý. Pomáhá nám to překonávat potíže stáří i společné starosti.

V současné době se všichni nejvíce bojíme války. Lidé spolu válčí vlastně od pravěku po současnost. Žijeme v tzv. moderní době, ale mnozí lidé doposud nepochopili, že válka je ten nejhorší a nejodpornější způsob řešení konfliktů mezi národy. Je nám moc líto malých ukrajinských dětí, které vidíme na obrazovkách, ale přemýšlíme i o ruských dětech, o tom, co je může čekat. A nejvíce samozřejmě myslíme na ty naše, námi milovaná vnoučata a pravnoučata, a moc si přejeme, aby se nemusely schovávat ve sklepích a utíkat před nebezpečím.

My, co nám je teď kolem 80 let, jsme se narodili za 2. světové války nebo těsně před ní. Moc si přejeme, aby naše vnoučata znala válku jen z filmů a vyprávění. V tom jsme všichni zajedno.

Alena Parkanová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.