Stanovisko 11 zastupitelů k pořádání pouti ve Svitu

pouť VM_1Vážený pane starosto, vážený pane místostarosto a vážení členové rady,

v minulých dnech jsme na internetových portálech Velkomeziříčska.cz a na NovinyVM.cz zaznamenali výsledky ankety „Města" o lokalitě vhodné pro konání tradiční pouti ve Svitu.
V průběhu šesti týdnů tedy hlasovalo v anketě pro umístění pouťových atrakcí na náměstí 169 občanů a varianta ve Svitu získala 190 hlasů.

Oceňujeme snahu vedení města hledat pro využití areálu Svitu nové netradiční akce, avšak umístění pouťových atrakcí a stánků v tomto prostoru považujeme za nevyhovující.

Jako zastupitelky a zastupitelé města často slýcháme žádosti obyvatel o zvýšení atraktivity náměstí, které je navštěvováno stále menším počtem občanů a turistů.

Rozhodli jsme se proto podpořit tuto více než dvacetiletou tradiční akci města na náměstí nejen z tohoto důvodu, ale i vzhledem k plánované rekonstrukci náměstí a přilehlých ulic v roce 2024, kdy bude pořádání pouti ve Svitu již nezbytné.

Věříme, že rada města při svém rozhodování o umístění pouťových atrakcí v letošním roce přihlédne také k názorům jedenácti zastupitelů a nehlasujících obyvatel města.

ČSSD, Meziříčské fórum, KDU-ČSL a Mgr. Ivana Bíbrová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.