Přijeďte oslavit Den Země do Borů

field-869206Po dvouleté pauze v Borech opět organizují Den Země. Den plný zábavy, který si užijí společně děti i dospělí, proběhne ve sportovním areálu u fotbalového hřiště v pátek 22. dubna odpoledne.

Program u rybníka Horník bude letos opravdu pestrý. Od 16 do 19 hodin si organizátoři akce připravili hned několik aktivit s environmentální tematikou. Letové ukázky dravců předvedou profesionální sokolníci z jihlavské zoologické zahrady a praktické workshopy proběhnou pod taktovkou Lesů ČR. Děti se mohou těšit na divadelní představení herce Miroslava Sýkory z brněnského divadla Husa na provázku.

„Jsem strašně ráda, že po pauze se nám znovu podařilo obnovit oslavu Dne Země v Borech. Po úspěchu mobilního planetária se nám opět podařilo sestavit atraktivní program nejen pro děti, tak doufám, že si k nám najdou cestu i lidé ze vzdálenějšího okolí," doplnila Lucie Dostálová, starostka obce.

Chybět nebudou ani oblíbené farmářské trhy, které nabídnou produkty od regionálních prodejců. Zakoupit si návštěvníci budou mít možnost kozí výrobky od sousedů z farmy Pod Holým vrchem, perníčky, koření, keramiku, výrobky z kukuřičného šustí i včelařské produkty. U jednoho ze stánků se představí bezplastový obchod Pytlíci z nedalekého Křižanova.

O občerstvení se postará kuchyně místního penzionu U Milostných. Vstup na akci je zdarma.

-mh-

Den Země_Poster

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.