Přijďte na Den otevřených dveří se záchranáři

rescue-service-4936321Zajímá Vás, jak vypadá výcvik záchranářů a jak spolupracují složky Integrovaného záchranného systému (IZS) v případě nehody? Chcete si vyzkoušet nácvik reálné situace a zjistit, jak se při zásahu cítí pacient, ale i záchranář?

Staňte se na den záchranářem a přijďte se podívat na nové Vzdělávací a výcvikové středisko Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, kde toto vše můžete zažít.

V průběhu celého dne bude uvnitř střediska probíhat několik ukázek první pomoci, záchrany pacienta a ukázky vozů ZZS a IZS. Budete si moci prohlédnout simulátor vrtulníku, vyzkoušet oblek biohazard týmu a abyste o nic nepřišli, budou ukázky z jednotlivých stanovišť promítány na TV přímo v dané místnosti i v přednáškovém sále.

Kromě toho představí svou činnost a ukázky také Policie ČR. Můžete si zkusit práci dopravního policisty, simulační brýle nebo vidět ukázku s policejním psovodem.

A na co dalšího se můžete těšit? Po celý den se budete moci zapojit do aktivit a soutěží o drobné ceny. Děti mohou dovádět v rámci animačních programů s Milanem Řezníčkem a k dispozici bude také malování na obličej nebo fotokoutek.

Akce je zdarma!

Na prohlídky Vzdělávacího a výcvikového střediska Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina není nutná předchozí registrace!

Kontaktní osoba: Lenka Marečková, Eurocentrum Jihlava,
tel.: 731 432 542, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

DOD Jihlava_A2

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.