Žáci hotelové školy se zúčastnili poznávacího zájezdu do Anglie

IMG 20220610_163345_1Dne 8. června 2022 jsme se vydali na školní poznávací zájezd do Velké Británie. Ve Velkém Meziříčí nás v dopoledních hodinách vyzvedl autobus a vyrazili jsme na cestu do Prahy pro ostatní účastníky zájezdu z jiné školy. Cesta byla poměrně dlouhá. Zdolali jsme hranice Německa, Belgie, Francie a Velké Británie. Do naší cílové destinace jsme se dopravili pomocí eurotunelu.

IMG 2177Hned po náročné noci v autobuse nás čekala celodenní prohlídka univerzitního města Oxford, kde jsme navštívili Christ Church College. Jedná se o velmi prestižní univerzitu, kterou můžete znát z filmů o Harry Potterovi nebo díky Alence v říši divů. Spousta scén z Harryho Pottera se natáčela právě tady, včetně slavné bradavické jídelny. Dále jsme si prohlédli ostatní univerzity v Oxfordu, nakoupili suvenýry a k večeru jsme se odebrali do našich hostitelských rodin.

received 986152018762392Další den jsme se vypravili na Stonehenge, což je jeden z nejvýznamnějších prehistorických monumentů. Pokračovali jsme návštěvou města Salisbury, kde jsme zhlédli Salisbury Cathedral, která se pyšní nejvyšší kostelní věží ve Velké Británii. Náš den jsme zakončili prohlídkou Windsor Castle, královské rezidence, kde byla zrovna přítomna britská královna Alžběta II.

IMG 2175Poslední den našeho zájezdu jsme strávili v Londýně. Prohlédli jsme si spoustu památek, jako je Big Ben, Houses of Parliament, Westminster Abbey, Buckingham Palace, Trafalgar Square, Covent Garden, Piccadilly Circus, a z London Eye jsme si Londýn prohlédli i z výšky. Den jsme zakončili plavbou po Temži, kdy jsme měli možnost vidět řadu památek a mostů, včetně známého Tower Bridge. Velkým zážitkem pro nás byla i jízda londýnským metrem. Zpátky do České republiky jsme se vrátili v neděli 12. června odpoledne plní nových dojmů a zážitků.

IMG-20220611-WA0010Ráda bych poděkovala za možnost vycestovat do Anglie po těžkých covidových letech, kdy jsme seděli doma a cesty do zahraničí byly v nedohlednu. Velké díky patří vedení školy za umožnění této cesty a také pánům řidičům za bezpečnou a bezproblémovou dopravu po celou dobu zájezdu. Nejvíce si však zaslouží poděkování paní učitelky Mgr. Mira Hladká a Mgr. Gabriela Kratochvílová, které byly ochotné s námi vycestovat. Výlet jsme si všichni moc užili, procvičili jsme si konverzaci v anglickém jazyce, poznali jinou kulturu a zemi. Byla to velice přínosná zkušenost pro nás pro všechny. Doufám, že se brzy zase někam se školou podíváme!

Nancy Balievová, 3. A
Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.