Oslavenec Václav Slabý přijal gratulanty

IMG 8135Jubilantovi Václavu Slabému, který zítra 23. září slaví své devadesáté narozeniny, dnes za všechny Velkomeziříčské poblahopřál místostarosta Josef Komínek společně s matrikářkou města Martinou Bednaříkovou.


Václav Slabý návštěvu z radnice očekával ve svém domku na Nádražní společně s dcerami Jarmilou a Alenou a zetěm Pavlem, vyparáděný a jak jinak než s dobrou náladou. „Moc si vážíme toho, co pro Velké Meziříčí celý život děláte," zdůraznil ve své gratulaci Josef Komínek, přičemž popřál oslavenci jeho trvalý elán i do dalších let. Nezapomněl se ho přitom optat, jak to dělá, že je stále tak svěží. „Víte, nikdy jsem nebyl pecivál, pořád jsem něco dělal a dělám," odpověděl Václav Slabý. Dcery souhlasně přikyvovaly s tím, že tatínek byl vskutku vždycky činorodý a pozitivně naladěný. Ale taky přísný. Dcery prý měly pevný režim. Zato s nimi, když byly malé, pořád něco dělal. „Máme na co vzpomínat," shodly se obě. Což mají i vnoučata. „O prázdninách se tady vždycky děcka sešly. Ráno jsme se najedli a šli jsme pěkně po kolejích do lesa, nadělal jsem jim oštěpy, házeli jsme, opékali... Všichni se na to těšili," popisuje V. Slabý. Teď se celá velká rodina sešla při jeho oslavě. Má z ní radost. Není osamělý, i když v domku si teď hospodaří sám. Uvaří si, o všechno se postará. „Tatínek je naprosto soběstačný, jezdím za ním z Rudy jednou za týden," potvrzuje dcera Alena. „Přesto, když zemřela maminka, tatínek všechno zrušil – zeleninovou zahrádku, skalku... – myslel, že umře taky, že už tady sám nebude. Trvalo mu dlouho, než se z toho dostal," podotýká dcera Jarmila. Ale nakonec to zvládl. Hlavně díky tomu, že zůstává aktivní. Televizi moc nepouští, jen regionální zprávy nebo sport – sleduje fotbal, atletiku a tenis. Pořád hraje loutkové divadlo a hlavně chodí na pořádné procházky, za každého počasí.

Martina Strnadová

Rozhovor s Václavem Slabým čtěte zde.

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.