Město se bude ucházet o dotaci na rekonstrukci zimního stadionu

P1280313Město podá žádost o poskytnutí dotace Národní sportovní agenturou na první etapu rekonstrukce zimního stadionu ve Velkém Meziříčí. Zastupitelé odsouhlasili podání žádosti a zároveň se zavázali v případě přiznání dotace vyčlenit z rozpočtu na příští rok 28 500 000 korun. Celková cena první etapy rekonstrukce je dle projektové dokumentace ve výši 48 361 000 korun. Dotace z Národní sportovní agentury by mohla pokrýt částku 20 000 000 korun.

„První etapa, pakliže se provede, zaručí, že stadion bude fungovat a nebude závislý na dalších etapách rekonstrukce. Etapa číslo jedna řeší to nejnutnější. Jde o ledovou plochu, mrazicí potrubí, mantinely, svítidla, akustiku," upřesnil starosta města Alexandros Kaminaras. Na zasedání zastupitelstva města zazněla i možnost instalace fotovoltaických panelů na střechu zimního stadionu. V rámci úspor tuto variantu prověřuje Michal Hořínek, ředitel příspěvkové organizace Sportoviště VM.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.