V říjnu se začne budovat první náplavka ve městě

P1550014Relaxační zóna v centru města u Ostrůvku zná svoji finální podobu. Z částky 300 000 korun, kterou uvolnilo město v rámci participativního rozpočtu, se v letošním roce opraví schodiště včetně doplnění zábradlí, část plochy u řeky se zadláždí kamennými kostkami, vysadí se rostliny a samozřejmě umístí mobiliář.

Do zimy letošního roku se vybuduje první městská náplavka. „Nápad nás natolik nadchl, že jsme se dohodli s naší zahradní architektkou, aby připravila vizualizaci na úpravu celého prostoru na soutoku řek. Letos se vytvoří část, na kterou postačí finance z participativního rozpočtu, ale v dalším roce bychom rádi uvolnili prostředky na rozšíření náplavky," uvedl starosta města Alexandros Kaminaras. V následující fázi by se měl vybudovat bezbariérový vstup na náplavku a další lavičky. „Máme povolení od Povodí Moravy, které jsme sice vyjednali už před časem, ale museli jsme počkat na oficiální písemné vyjádření. Po jeho doručení jsme zajistili zhotovitelskou firmu, která v říjnu začne a do zimy předá hotovou první část městské náplavky," doplnil za oddělení investorské činnosti Jaroslav Hladík.

Relaxační zónou, chcete-li náplavkou na Ostrůvku, se bude investorské oddělení zabývat dále v příštím roce, kdy by se měla náplavka rozšířit.

Zuzana Najtová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.