Gymnazisté navštívili radnici

P1680730Výuku studentů kvarty z místního gymnázia zpestřila návštěva radnice. Vzhledem k aktuálně probíranému tématu zvolil starosta města termín návštěvy v době zasedání rady města. Studenti tak mohli nahlédnout do kanceláře starosty, seznámit se s radními a položit jim dotazy. Ty se týkaly zejména volebního systému, vlivu města na autobusové spoje veřejné dopravy nebo možnosti výstavby krytého bazénu. Do politického systému gymnazisty zasvětil starosta města a zároveň absolvent Gymnázia Velké Meziříčí Alexandros Kaminaras.

„Není to tak dlouho, kdy jsem ještě studoval, proto vím, že je velmi přínosné studentům předávat zkušenosti z reálné praxe. Mohou tak v krátkém čase pochopit mnoho věcí, o kterých se ve škole učí. Vysvětlil jsem studentům mimo jiné, jak funguje městský rozpočet a jakým schvalovacím procesem musí každá částka potřebná pro realizaci investic projít," okomentoval Kaminaras. Poslední zastávkou se stala služebna městské policie, kde si studenty převzali strážníci Ilona Davidová a Martin Košut a provedli je s podrobným výkladem.

Zuzana Najtová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.