Dům dětí a mládeže má nově upravený dvůr

IMG 8611Dům dětí a mládeže ve Velkém Meziříčí v pátek slavnostně otevřel své nové venkovní prostory.


„Děti, které k nám chodí do kroužků, si nyní mohou bezpečně hrát venku, aniž by musely opustit naše prostory. To považuji za velký úspěch," uvedla ředitelka domu dětí a mládeže Alena Vidláková. DDM, ač je přímo v centru města v blízkosti frekventovaného náměstí, dnes nabízí směrem k řece posezení na dlážděném dvoře, s přístřeškem, lavicemi a stolky na čerstvém vzduchu a v naprostém klidu.

Přitom ještě před časem prostor nebylo možno využít zejména proto, že jeho značnou část zabíral polorozpadlý objekt, který patřil městu. „Před časem jsem dvůr navštívil a zhrozil jsem se, v jakém je stavu. Dnes musím říct, že to tady prokouklo. Jsem tou změnou, jejíž iniciátorkou byla ředitelka DDM, nadšen," ocenil starosta Radovan Necid. „Vzniklo zde krásné místo, které si děti zaslouží. Domu dětí a mládeže to nepochybně pomůže v jejich činnosti," připojil místostarosta Josef Komínek.

Nové prostory nebudou sloužit jen dětem. Dům dětí a mládeže se totiž nyní snaží cílit svoji nabídku na všechny věkové kategorie. Také proto od Nového roku změní svůj název na Dózu. „Dóza je nádoba, která skrývá různá překvapení," vysvětluje Alena Vidláková a vyjmenovává jaká: „Pro každého to, co by sám chtěl – kamarády, zábavu, smysluplné trávení volného času, dovednosti, rozvoj, něco pro budoucí život."

Zeď průjezdu domu dětí a mládeže již zdobí nové logo. Je pestré stejně jako nová nabídka aktivit pro všechny – od nejmenších po seniory, maminky s dětmi, celé rodiny.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.