Nový ranní spoj pro Hliniště

Ilustrační foto_foto._Zuzana_NajtováUž od pondělí 12. prosince bude autobusová linka 212 nově stavět na zastávkách U Statku (7:20) a Zahradní (7:21) na Hliništích. Cílovou stanicí spoje je autobusové nádraží.

Školáci ZŠ Oslavická a ZŠ Školní mohou tento spoj využít k cestě do školy, když vystoupí na zastávce Novosady v 7:25. Odtud je nejrychleji ke škole dostane linka 206 (7:35 – Novosady, 7:38 – Oslavická škola). Do školy se děti dostanou o 7 minut dříve než dosud. K přestupu lze využít již zakoupenou jízdenku. Využít přestupu na jiný autobus tak lze do 45 minut od zakoupení jízdenky původní.

Stávající linka MHD číslo 2 (7:34 – U Statku, 7:45 – Oslavická škola) zůstává beze změny, dopravce nemá možnost ji uspíšit.

„Snažili jsme se posílit autobusové spojení Hlinišť se základní školou, tak aby žáci bezpečně stíhali začátek vyučování. Bohužel v ranní špičce nám nedokázal dopravce nabídnout nový přímý spoj ani posun toho stávajícího na dřívější čas. Věříme, že část dětí, alespoň ty starší, zvládnou přestup na Novosadech a do lavic zasednou před zvoněním i v případě zhoršené průjezdnosti města," okomentoval situaci místostarosta města Velké Meziříčí Martin Kaman.

Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.