Velké Meziříčí zasypal sníh

P1770217V noci na pátek 16. prosince se nad Vysočinou roztrhla peřina a sypalo se a sypalo. Zatímco děti při vykouknutí z okna jásaly a řidiči se křižovali, silničáři a zaměstnanci technických služeb byli už dávno v tempu. Jak nám řekl jednatel Technických služeb Velkého Meziříčí Jaroslav Mynář, od třetí hodiny ranní byl v ulicích města dispečer a od čtyř již 11 lidí, 2 traktory, 2 malotraktory a 2 multikáry. Ti všichni pracovali ze všech sil na tom, aby se probouzející město, pokud možno, neocitlo v kalamitě.

Je jasné, že nemohou být všude a s klouzajícím sněhem bojují stejně, jako my všichni. O to více jim patří uznání a obdiv, a ne výčitky a nadávky. Vždyť během několika hodin napadlo 10 až 15 cm sněhu! A dokud sněží, je zbytečné sypat. Takže se jen prohrnuje a čeká, až dosněží a bude možno komunikace pořádně ošetřit.

Je dobré si uvědomit, že kromě boje se sněhovou nadílkou technické služby stále zajišťují chod města, jako by se nechumelilo. Až v případě totální kalamity, kdyby třeba svoz odpadu stejně nebyl možný, nastupují všichni, což může znamenat až 30 lidí v ulicích. Když si ale představíte všechny silnice a chodníky, které před tímto komandem leží, nezbývá než poděkovat.

Jan Uher

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.