Starosta města informuje o aktuálním dění ve městě

0 P1011912_webStarosta města Alexandros Kaminaras informuje o volném bytu v novostavbě bytového domu pro seniory, o možnosti stavby dalších přístřešků v Nesměřském údolí, zve na veřejné projednání týkající se pozemku pod hřištěm v ulici Nová a informuje o rozdělení finančních prostředků z Grantového programu podpory kultury. V rámci kultury pak starosta zve na výstavu modelové železnice a Večer vzpomínek na Jiřího Michlíčka.

 

Bytový dům pro seniory
Bytový dům pro seniory v ulici U Světlé získává právě v těchto dnech kolaudační souhlas. V tuto chvíli evidujeme 29 žadatelů, jeden byt je tak stále k dispozici. Žádat o něj můžete prostřednictvím formuláře  na webu města. Kontaktní osobou je ředitelka místních sociálních služeb Jana Nachtigalová ( Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , 566 782 500).

Přístřešek v Balinském údolí
Od prosince loňského roku slouží lidem při procházkách Balinským údolím nový přístřešek. U přístřešku, jenž se nachází blízko informační tabule číslo 5 (Tvář krajiny), je také stojan na kola a odpadkový koš. Starosta města jedná se zástupci obce Dolní Heřmanice, které tento počin zaujal, o možnosti rozmístit takové přístřešky i do Nesměřského údolí.

Pozemek v ulici Nová
Ve středu 15. února od 17 hodin proběhne v koncertním sále Jupiter clubu veřejné projednání ve věci žádosti o koupi pozemku v ulici Nová pod dětským hřištěm.

Grantový program podpory kultury
Rada města schválila několik žádostí v rámci Grantového programu podpory kultury v hodnotě 400 000 korun. Největší sumou by se měly podpořit tradiční projekty, Muzikanti dětem a Fajtfest, o přidělení 100 000 korun pro každého z nich rozhodne zastupitelstvo města.

Kultura

Modelová železnice
Klub železničních modelářů zve na výstavu modelové železnice v suterénu Základní umělecké školy VM. Navštívit ji můžete v době jarních prázdnin od soboty 18. února do neděle 26. února, a to denně v čase od 14 do 18 hodin.

Večer vzpomínek na Jiřího Michlíčka
Uplyne rok, co město opustil jeden z největších patriotů Jiří Michlíček. Zavzpomínat na něj můžete ve čtvrtek 16. února v kinosále Jupiter clubu. Večer se ponese v duchu vzpomínek na jeho osobnost i na jeho tvorbu. Od 19 hodin je na programu promítaní dvou neobyčejných dokumentů. Prvním z nich je poetický dokument zařazený do Národního filmového archivu a oceněný na festivalu Tourfilm v Karlových Varech – Vyznání: Krajem Pooslaví. Druhý se váže k městu a mapuje jednu z nejvýznamnějších slavností v meziříčské novodobé historii – Oslavy 600 let od udělení plných městských práv Velkému Meziříčí.

Vstupenky v hodnotě 90 korun si můžete zakoupit na programovém oddělení Jupiter clubu nebo přímo pod tímto odkazem. Výtěžek pomůže v organizaci bohatého archivu Jiřího Michlíčka.

Zuzana Najtová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.