Město se připravuje na první etapu rekonstrukce zimního stadionu

DSC 0404V září 2022 schválili zastupitelé podání žádosti o poskytnutí dotace z Národní sportovní agentury (NSA) na první etapu rekonstrukce zimního stadionu ve Velkém Meziříčí. Jelikož je však šance na získání dotace pro bodové hodnocení nízká a stav betonové desky včetně mantinelů je již velmi špatný, město rozhodlo o financování ve výši maximálně 50 milionů korun i v případě neúspěchu získání dotace. V následujících dnech se dokončí výběrové řízení na dodavatele této stavby.

„Jsme rádi, že zastupitelé podpořili dlouho řešenou potřebu rekonstrukce. Pokud vše půjde dobře, tak bychom měli opravený stadion otevřít v říjnu letošního roku," uvedl Michal Hořínek, ředitel příspěvkové organizace Sportoviště VM. První etapa rekonstrukce zimního stadionu řeší nejnutnější opravy v samotné hrací hale. Budou se týkat betonové přimrazovací plochy, včetně chladicího potrubí a dalších spodních vrstev, mantinelů, vzduchotechniky, osvětlení, elektroinstalace a ozvučení.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.