Pozemek pod dětským hřištěm v ulici Nová zůstane v majetku města

ZastupkoSměnu pozemku zastupitelé na žádost pana Pavla Večeři neschválili. Naopak zastupitelstvo města pověřilo vedoucí odboru správy majetku a bytů, Magdalénu Kašparovou, k jednání o odkupu přilehlého pozemku právě pana Večeři. Po dlouhé diskuzi se zastupitelé shodli jednomyslně.

Místostarosta města Martin Kaman přidal prostřednictvím pozměňovacího návrhu ještě jednání o koupi pozemku parcelní číslo 1870/2, který je ve vlastnictví jiného majitele. Jeho koupí se prostor pod dětským hřištěm scelí. Starosta města Alexandros Kaminaras připomněl, že k rozhodnutí posloužilo také veřejné projednání, kde se proti žádosti pana Večeři vymezilo několik místních obyvatel v čele s panem Jaškem – iniciátorem petice. Projednání se v polovině února zúčastnilo více než 50 lidí z řad veřejnosti, iniciátorů petice, obyvatel přilehlých ulic i politických klubů.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.