Přijďte si 21. března prohlédnout nový bytový dům pro seniory

P1011887Nákladná rekonstrukce bývalého internátu Střední školy řemesel a služeb Velké Meziříčí na bytový dům pro seniory započala na podzim 2021 a už 21. března 2023 jej slavnostně otevřeme. Po přestřihnutí pásky se můžete těšit na prohlídku nových bytů pro seniory zejména o dispozici 1+kk. Přijďte sami ohodnotit přestavbu starší nevyužívané budovy na moderní bydlení.

 

P1500573Sociální služby města Velké Meziříčí dosud nabízely 62 bytů ve třech domech s pečovatelskou službou. Ten největší z nich v ulici Zdenky Vorlové se s nabídkou 34 bytů vyznačuje nepřetržitým provozem. Od jara, kdy se začnou stěhovat do nového bytového domu první nájemníci, se nabídka rozšíří na 92 bytových jednotek. „Malé město jako je, názvem mystifikující, Velké Meziříčí, se řadí mezi výjimečné ve své nabídce sociálního bydlení. Čtyři domy s pečovatelskou službou, bezmála sto bytů k pronájmu pro seniory a k tomu ještě možnost využít pobytovou odlehčovací službu nebo pomoc terénního pracovníka přímo v domácnosti. To vše poskytujeme ve městě, kde není ani deset tisíc obyvatel," pyšní se ředitelka sociálních služeb Jana Nachtigalová. Rekonstrukci bývalého internátu v řádu desítek milionů podpořila dotace z Ministerstva pro místní rozvoj ČR částkou 12 600 000 korun. „Za získání dotace můžeme poděkovat zejména bývalému místostarostovi města Velké Meziříčí Františku Smažilovi. Pomohla jeho ochota, angažovanost a píle. Avšak zapomínat nesmím ani na starostu města Alexandrose Kaminarase, který navštěvoval kontrolní dny a na stavební práce dohlížel svým profesionálním pohledem architekta. Jsem vděčná, že naše vedení města se sociálními otázkami zabývá v takové míře," doplnila Nachtigalová.

P1280735Původně třípatrová budova se zvýšila o jedno patro nástavby. Přístup do všech pater splňuje bezbariérové podmínky. Podporované pečovatelské byty v ulici U Světlé vynikají nejen moderním, funkčním a praktickým vzhledem, ale také umístěním a okolním prostředím. Úpravy se dočkala i okolní zeleň, kterou doplnila venkovní relaxační zóna. „Všechny byty jsou v tuto chvíli již obsazené, ale žádat o jejich přidělení je stále možné. Avšak nyní již plníme pořadník," uzavřela Nachtigalová a doplnila: „Neodpustím si závěrečné poděkování vedení města, zhotovitelské firmě, investorskému oddělení z našeho městského úřadu a dalším spolupracujícím na tomto velkém a úspěšném projektu."

Tisková zpráva Sociálních služeb města Velké Meziříčí

123

 

 

 

 

pozvánka DPS

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.