Připravují se rozsáhlé opravy kanalizací a vodovodů

IMG 9135Opravy kanalizací, vodovodů a následně povrchů a chodníků se připravují pro příští rok v ulicích Nová, Příční, Křižní, K Buči, Nad Tratí a na Františkově.


Akce se aktuálně projektují. Hlavní finanční podíl na nich má Svaz vodovodů a kanalizací Žďársko, město třicetiprocentní. Plně na vrub města je související následná oprava chodníků a povrchů. V ulici Nad Tratí je navíc potřeba udělat i nové veřejné osvětlení.
Na Františkově je hlavním cílem oprava komunikace z Velkého Meziříčí (od Kauflandu) až do Tasova, kterou bude provádět její vlastník – Kraj Vysočina. „Opravu Kraj Vysočina chystá, ale pravděpodobně jen o něco později než v příštím roce. Na úseku v průtahu Velkého Meziříčí máme vydané stavební povolení, na zbývajícím úseku je vypracována projektová dokumentace pro územní rozhodnutí a probíhá majetkoprávní příprava. Dosud nedošlo k dohodě s některými vlastníky pozemků dotčených stavbou. Majetkoprávní vypořádání s vlastníky pozemků bývá nejsložitější fází příprav staveb. Stavba bude realizována po dokončení majetkoprávního vypořádání a následného dokončení technické přípravy. Z toho důvodu konkrétní termín realizace nelze v současné době potvrdit," informuje tisková mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová.
Nicméně, opravě krajské silnice bude předcházet rekonstrukce kanalizace i vodovodu. Nového vodovodního potrubí se v této souvislosti dočkají i v ulici Nad Pilou. „Město v tomto případě na Františkově projektuje nový chodník a cyklostezku k hranici města," informuje starosta Radovan Necid.
Práce na Nábřeží běží, hotovy jsou v Jirchářích
V běhu je rekonstrukce kanalizace na Nábřeží, kde je kvůli tomu uzavírka až do 30. listopadu. Zato V Jirchářích už je hotovo. „Šlo o jedno z posledních míst ve městě, kde dosud kanalizace zcela chyběla," dodává starosta.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.