Z bývalých technických služeb budou policejní služebny

dem 04Město připravuje demolici objektů v bývalém areálu technických služeb na Třebíčské ve Velkém Meziříčí. Do budoucna tam mají vzniknout nové služebny státní i městské policie.

„Potřebujeme vyčistit a připravit pozemek pro následné využití,“ říká starosta Radovan Necid k chystané demolici, která má proběhnout v příštím roce. „Spoluprací při přípravě výstavby nových služeben chceme pomoci policii a potažmo i našim občanům. Policisté získají důstojné prostředí k práci a lidé lepší přístup k vyřizování věcí,“ dodává starosta. Administrativní budova naproti vjezdu do areálu má zůstat zachována a město ji chce nabídnout k prodeji. Objekty za ní a vpravo, kde byly dílny a garáže, zmizí.

V příštím roce hodlají město i stát podat žádost o dotaci na výstavbu nových policejních služeben do integrovaného regionálního operačního programu. O společný projekt města a policie se zajímal i premiér Bohuslav Sobotka při své červnové návštěvě Velkého Meziříčí. Spolu s ním byl ve městě i první náměstek ministra vnitra Jiří Nováček. „Ten se od té doby na aktuální stav celého projektu již dvakrát dotazoval,“ oceňuje starosta zájem ze strany státu.

Dohoda o společném postupu města s Krajským ředitelstvím policie Kraje Vysočina při výstavbě policejní služebny je připravena a čeká na schválení zastupitelů.

Martina Strnadová

Studie nového areálu:

Současný stav:

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.