Velké Meziříčí se pyšní čtvrtým domem s pečovatelskou službou

0 titi_6_8F94BC5E-375D-4853-A299-237377CAD78ASlavnostní otevření nového bytového domu pro seniory přilákalo několik stovek diváků. Ti si nejprve vyslechli úvodní slova od dvanácti zainteresovaných, kteří v závěru svých projevů přestřihli pásku, a poté se vydali na prohlídku čtyřpatrového domu. Na výběr byly prohlídky komentované či individuální, během nichž se chodbami ozývala spousta pozitivních komentářů a hodnocení. Dvacátý první březen se tak zapíše jako den, kdy Sociální služby města Velké Meziříčí navýšily ubytovací kapacity pro seniory o třicet bytů na bezmála stovku.

Slavnostního zahájení se zúčastnil starosta města Alexandros Kaminaras, místostarosta města Martin Kaman, radní Kraje Vysočina pro sociální oblast Jan Tourek, ředitelka místních sociálních služeb Jana Nachtigalová, bývalý místostarosta František Smažil, radní našeho města Josef Prokop, bývalý pracovník investorského oddělení Jiří Oulehla, architektka Eva Uchytilová, bývalý starosta města Radovan Necid, jednatel zhotovitelské firmy Karel Věžník, stavbyvedoucí Miroslav Prudek a bývalý starosta města Josef Komínek. „Všichni, kteří pomohli dům otevřít přestřižením nadějeplné zelené pásky, si zaslouží uznání a poděkování. Každý z nich nějakým způsobem přispěl ke zdárnému dokončení krásné a funkční stavby. Explicitně bych rád poděkoval zhotovitelské firmě za precizně odvedenou práci v rekordním čase a bývalému místostarostovi Františku Smažilovi za získání dotace. Pakliže se sejde parta schopných a cílevědomých lidí, je možné dosáhnout výsledku, který můžete vidět v ulici U Světlé. Přeji všem novým nájemníkům, aby se jim v tomhle klidném a moderním prostředí dobře žilo," dodal po skončení zahajovacího ceremoniálu starosta Kaminaras.

V množství nabízených sociálních služeb je Velké Meziříčí vzhledem ke své velikosti unikátní. Přestavba bývalého internátu učiliště na bytový dům pro seniory započala na podzim 2021 a s příchodem jara 2023, konkrétně od dubna, se do 30 funkčních bytů začnou stěhovat první nájemníci. Kromě bytů o velikosti zejména 1+kk a v menším zastoupení 2+kk najdete v budově i zázemí pro pečovatelky, recepci a dva výtahy. Slepá část ulice U Světlé dotváří klidné prostředí s příjemnou atmosférou i ve venkovní relaxační zóně, kde je možné trávit slunné odpoledne na lavičkách obklopených zelení. Stavba se vyšplhala na bezmála 80 milionů korun, z čehož dotace z Ministerstva pro místní rozvoj ČR umořila 12 600 000 korun. Všechny byty jsou v tuto chvíli již obsazené, ale žádosti o jejich přidělení je možné podávat průběžně a zapsat se tak do pořadníku vedeném paní ředitelkou Nachtigalovou.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.