Oživit spolupráci chce Tisno i Velké Meziříčí

P1069301Přátelé z partnerského chorvatského Tisna přijeli do Velkého Meziříčí na třídenní návštěvu s cílem navázat na spolupráci obou měst, již přerušila koronavirová pandemie.

„S tisenským starostou Kristijanem Jarebem a jeho kolegy hovoříme o oživení spolupráce, která v minulosti výborně fungovala. Chtěli bychom na ni navázat minimálně v rámci výměnných pobytů," uvedl starosta Alexandros Kaminaras.

Partnerství mezi Velkým Meziříčím a Tisnem trvá víc než deset let. Za tu dobu proběhla celá řada výměnných pobytů mezi oběma městy. Z Chorvatska k nám jezdili často školáci na zimní lyžovačku, střídaly se tu i sportovní oddíly a další spolky. Do Tisna zase vyjeli například velkomeziříčští hasiči, děti ze základní umělecké školy, zástupci knihovny, spolku žen, volejbalisti a mnozí jiní.

„Na popud dnes již nežijícího Jiřího Michlíčka jsme vytvořili spolupráci v oblasti kultury a sportu a rádi bychom v ní pokračovali," potvrdil Filip Henjak, vedoucí turistického odboru v Tisnu, a připojil pozvánku pro Velkomeziříčské: „Tento rok v Tisnu oslavujeme 100 let turismu. Našimi prvními hosty tehdy byli právě Češi. Při této příležitosti zvu všechny lidi dobré vůle z Velkého Meziříčí a okolí, aby si k nám přijeli užít letní dovolenou."

Členy delegace z Tisna byli vedle starosty a šéfa turistického odboru i zástupci hasičů. Na velkomeziříčské radnici je uvítal starosta Kaminaras spolu s radními v pátek 14. dubna. Domů do Chorvatska odjížděli v neděli.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.