V soutěži My třídíme nejlépe jsme skončili třetí

My třídíme_nejlépe-vyhlášení_výsledků_copyVe čtvrtek 13. dubna byly ve Žďáru nad Sázavou vyhlášeny výsledky soutěže ve sběru tříděného odpadu Kraje Vysočina My třídíme nejlépe. V kategorii měst nad 5000 obyvatel Velké Meziříčí dosáhlo na třetí místo. Na druhém místě se umístila Polná a jako nejsvědomitější sběrači se ukázali obyvatelé Telče. Soutěž pořádá Kraj Vysočina ve spolupráci s kolektivními systémy EKO-KOM, a. s. ASEKOL, a. s. a ELEKTROWIN, a. s.

Pavel Hájek, radní kraje pro oblast lesního a vodního hospodářství, životní prostředí a zemědělství k tomu řekl: „Vítězům blahopřejeme, města Telč a Pacov dokonce obhájila předloňské vítězství. Za neúnavnou osvětovou činnost, budování a udržování sběrné sítě děkujeme všem obcím, svozovým společnostem patří velký dík za provozování sběrné sítě a občanům všech oceněných obcí za velmi dobré třídění komunálních odpadů."

Vítězné obce obdržely diplom s publikací Příroda a krajina Vysočiny a věcné dary z recyklovaného materiálu Retextil v hodnotě 35 000 Kč, 25 000 Kč, 15 000 Kč. „Věcné dary ve formě veřejného mobiliáře v oceněných obcích ukáže veřejnosti konkrétní výsledky třídění, recyklace a následného využití vytříděného odpadu a je důkazem, že třídit odpad má smysl", doplnil Pavel Hájek. Konkrétní kusy mobiliáře v hodnotě 15.000 korun si zástupci města sami vyberou.

Jan Uher

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.