Pouťové slavnosti: Zábava bude na náměstí, kolotoče ve Svitu

pouťové slavnosti_Zábavu, koncerty, posezení s občerstvením na náměstí, kolotoče a stánky ve Svitu nabídnou velkomeziříčské pouťové slavnosti. Na třídenní kulturní program se můžete těšit od pátku 16. do neděle 18. června.

Pouťové slavnosti jsou o setkávání lidí, společenství i zábavě – tak je chce město pojmout. „Nechceme je nechávat jen v režii provozovatelů pouťových atrakcí, snažíme se k tomu přidat něco navíc,“ uvádí starosta Alexandros Kaminaras s tím, že hlavní kulturní program bude pořádat Jupiter club. Dostal na to mimořádnou dotaci 420.000 korun. Asi 200.000 korun se městu vrátí z pronájmů ploch pro stánky a pouťové atrakce. „Díky tomu, že kolotoče nezaplní náměstí, získáváme prostor pro setkávání lidí, společnou zábavu a kulturu,“ dodává místostarosta Martin Kaman.

Náměstí tak v pátek 16. června od 19 hodin ožije zábavou se skupinou Accort. V sobotu 19. 6. bude rušno až do pozdních nočních hodin. V 19 hodin se představí česko-norské elektropopové trio We are Domi se zpěvačkou Dominikou Haškovou. Od 21 hodin je vystřídá brněnská turbo-šanson kapela Poletíme? a ve 23 hodin náměstí roztančí TooT Ensemble. Nedělní program začne již brzy odpoledne. Ve 14 hodin se posluchačům představí zpěvem a hrou na akordeon, housle a kontrabas tři kostýmovaní hudebníci, kteří si říkají Švejk Music. V 16 hodin na pódiu vystoupí Veseláci. Posezení na náměstí bude kryté, takže ani případný déšť připravené akce neohrozí.

Martina Strnadová

2 A4_poster_poutVM_23

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.