Úvěr pro zimní stadion zastupitelé schválili

Bruslení 11Zimní stadion již dlouho volá po zásadní rekonstrukci. Přestože na získání dotace z Národní sportovní agentury je velmi malá šance, město se pustí do oprav zimního stadionu i bez ní. Bere si úvěr 33.000.000 korun s tím, že 10.000.000 použije z přebytku minulého roku.

Před zastupiteli leželo rozhodnutí, který z úvěrů předložených finančním odborem, vybrat. Na výběr měli nakonec dvě varianty. Obě na částku 33.000.000 korun se splatností 5 let. Jediný rozdíl byl v tom, zda vybrat splátky fixní nebo plovoucí. Obojí má své výhody i nevýhody. Po delší konstruktivní debatě se zastupitelé rozhodli jít do jistoty a schválili variantu fixní úrokové smlouvy se sazbou 5,06 %.

Finanční prostředky jsou zajištěny, zbývá podepsat smlouvu a pustit se do práce. Že se nejedná o žádné kosmetické úpravy, nám prozradil ředitel Sportovišť VM Michal Hořínek: „Zimní stadion čeká výměna staré betonové chladicí plochy a potrubí, nové mantinely, střídačky i trestné lavice, kompletní vzduchotechnika, osvětlení, ozvučení a instalace akustických panelů a taktéž nová elektroinstalace silnoproudu i slaboproudu. To vše by se mělo stihnout do října letošního roku."

Práce provede firma Frost Service, s.r.o., která byla vybrána výběrovým řízením vyhlášeným v lednu tohoto roku ze tří firem. Nyní tedy již nic nebrání tomu, aby rekonstrukce stadionu začala.

Jan Uher

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.