Zlatý erb: Web města občanům nabízí užitečné služby

zlaty erbMěsto Velké Meziříčí získalo Zlatý erb. Má třetí nejlepší webové stránky z patnácti obcí s rozšířenou působností na Vysočině. Na prvním místě se umístil web Jihlavy a na druhém Moravských Budějovic.

Sedmnáctičlenná porota na webu Velkého Meziříčí ocenila zejména snadnou dostupnost důležitých služeb, které občané mohou využívat, aniž by museli osobně navštívit městský úřad. Vyzdvihla tak Portál občana včetně plateb a formulářů, webcall, klikací rozpočet, hlášení rozhlasu a hlášení závad. Někteří porotci vypíchli i videa z jednání zastupitelstva či jazykové mutace.

Sedmnáctičlenná porota odborníků hodnotila weby měst (ORP) dle pěti kritérií – jak slouží občanům, jaké nabízí elektronické služby včetně e-identity občana, jak slouží návštěvníkům a případným investorům, sledovala i jeho responzivnost a optimalizaci a zveřejňování povinných informací.

Vyhlášení výsledků krajského kola soutěže Zlatý erb 2023 o nejlepší webové stránky proběhlo 18. dubna v sídle Kraje Vysočina. Vítězové postupují do kola celostátního.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.