Světlá o značku nepřijde

Škola Světlá_03_copy_copyHotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí má změnit název. Není v tom sama. Spolu s ní čeká změna názvu dalších 9 středních škol zřizovaných Krajem Vysočina. Podle krajského radního pro oblast školství Jana Břížďaly k tomu kraj vede délka názvů a mnohdy též jejich komplikovanost: „Hlavním cílem změn je, aby se škola dala podle názvu lehce identifikovat a zároveň bylo veřejnosti zřejmé, jaký typ a šíři oborů nabízí," vysvětluje.

Nový název školy, která je v obecném povědomí známá jako Světlá Velké Meziříčí, bude tedy znít Gastro-technická střední škola Velké Meziříčí. „Jsem na škole již 30 let a za tu dobu se název měnil již pětkrát," sdělila nám ředitelka školy Marie Lena Paľovová. „Návrh nového názvu jsme dostali doporučený od pana radního Břížďaly a projednali jsme jej na pedagogické radě. Ta nakonec dospěla k závěru, že název opravdu vystihuje to, čemu se naše škola věnuje a nikdo vážné výhrady neměl. Co nám ale zůstane, je značka Světlá Velké Meziříčí. To považujeme opravdu za důležité, protože je to logo, pod kterým nás všichni znají," pochvaluje si paní ředitelka Paľovová.

Změny názvů škol s sebou přirozeně ponesou určité finanční náklady v řádech nižších desítek tisíc korun, například na fyzickou výměnu cedulí s označením školy, aktualizaci propagačních materiálů apod.
Změny zřizovacích listin vybraných škol bude schvalovat krajské zastupitelstvo na svém nejbližším zasedání 13. června.

Jan Uher

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.