Starosta informuje o dění ve městě

Zprávy z_radnice_starosta_květen_2023Starosta Alexandros Kaminaras představuje novou ředitelku gymnázia, informuje o obnově městské zeleně v ulici Pod Hradbami a na náměstí sv. Šebestiána a zve k veřejnému projednání územní studie nově vznikající lokality Hliniště III. Připomíná zahájení Evropského festivalu filozofie i blížící se pouťové slavnosti.

Evropský festival filozofie

Slavnostní zahájení festivalu filozofie je už ve čtvrtek 1. června v 17 hodin ve velkém sále Jupiter clubu. Hlavními hosty budou Magda Vášáryová a Václav Bělohradský. V předvečer festivalu, ve středu 31. května proběhne v kině představení nové knihy Petra Hladíka o putování s Jiřím Michlíčkem na horu Říp.

Vedení gymnázia

Novou ředitelkou velkomeziříčského gymnázia je Ilona Pokorná. Od srpna vystřídá Aleše Trojánka, který v této funkci působil šestadvacet let. Starosta mu za jeho práci poděkoval.

Územní studie Hliniště III

Pravidla pro výstavbu domů i informace o prodeji pozemků nabídne veřejná prezentace územní studie lokality Hliniště III. Proběhne 13. června v 17:00 v koncertním sále Jupiter clubu.

Dotazník spokojenosti

Do 16. června můžete ve vestibulu radnice vyplnit dotazník spokojenosti s kvalitou služeb městského úřadu. Dotazník je dostupný i elektronicky na webu města.

Obnova městské zeleně

V ulici Pod Hradbami a na náměstí sv. Šebestiána probíhají práce na obnově městské zeleně.

Harmonie – Johanka z Arku

Muzikál Johanka z Arku v podání pěveckého sboru Harmonie se koná v neděli 4. června ve 20 hodin ve velkém sále Jupiter clubu.

Pouťové slavnosti

Blíží se pouťové slavnosti. Proběhnou od 16. do 18. června na velkomeziříčském náměstí. Na programu bude i koncert oblíbené kapely Poletíme? V sobotu 17. června od 21 hodin se na vás těší její frontman a náš soused ze Lhotek Ruda Brančovský.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.