Kraj plánuje postavit v Meziříčí novou záchranku

ImageDo čtyř let by měla vyrůst nová záchranka ve Velkém Meziříčí. Informoval o tom hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Výjezdová základna Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina ve Velkém Meziříčí je ve společném objektu s profesionálními i dobrovolnými hasiči v ulici Nad Gymnáziem. „V Meziříčí už záchranka působí, ale je v nájmu. Tam většinou nelze dělat dispoziční změny, nelze rozšiřovat prostory. S ohledem na současné moderní provozní požadavky záchranné služby je výstavba nových výjezdových stanic v majetku kraje ideální,“ uvedl hejtman.

Nové výjezdové stanoviště záchranky má vzniknout na pozemku, který kraji daruje město. „Ve Velkém Meziříčí kraj s městem jedná o darování pozemku v blízkosti sportovního areálu na Školní ulici,“ upřesňuje konkrétní lokace Karel Janoušek, radní Kraje Vysočina pro oblast majetku.

Krajští záchranáři tu plánují rozšířit tým na dvě výjezdové skupiny, objekt bude proto větší.

-mars-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.