Radnici navštívil senátor Josef Klement

Klement a_Alex_02V pondělním časném popoledni zavítal na velkomeziříčskou radnici senátor za Žďársko Josef Klement. S panem starostou probrali mnoho témat, která se bezprostředně dotýkají života ve městě.

Diskutovali o novele stavebního zákona a s ní související změně v evidenci územních studií, o sálu pro ZUŠ Velké Meziříčí, o navýšení daně z nemovitosti i o převzetí nové synagogy. Zamýšleli se nad řešením složité dopravní situace uvnitř města a s tím spojené možnosti bezplatného využívání D1 v úseku mezi dálničními sjezdy. Z dopravní analýzy v rámci pořizování IPRM (strategického plánu) však vyplývá, že by to velký přínos nemělo. Vyzdvihli také unikátnost právě probíhajícího Evropského festivalu filozofie.

Na závěr setkání starosta Alexandros Kaminaras senátoru Josefu Klementovi za dlouhodobý zájem, vstřícnost a nabídku spolupráce poděkoval a oba se shodli na důležitosti spolupráce mezi politiky komunální a celostátní úrovně. Taková setkání jsou nesmírně přínosná, neboť záležitosti, o kterých se nediskutuje, jako by nebyly. A navíc, jak pravil senátor, podobná setkání patří mezi hezkou část jejich práce.

Jan Uher

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.