Kraj zlikviduje ikonické hrby

hrbŘidiči, kteří třeba i dennodenně míří autem z Velkého Meziříčí směrem na Třebíč, se musí připravit na komplikace, které budou trvat více než rok.

Kraj Vysočina se totiž už za pár týdnů pustí do opravy posledního neopraveného úseku na silnici II/360 mezi Trnavou a náramečskou křižovatkou.

„Předpokládáme zahájení stavby na konci roku 2023 s uvedením úseku do předčasného užívání do konce října 2024 a dokončením stavby v prvním čtvrtletí roku 2025," prozradila tisková mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová.

Opravou se zlikvidují legendární hrby, které si oblíbily hlavně děti. Kraj tak přijde o jednu z atrakcí, kterou řidiči, s trochou nadsázky, staví svým významem hned vedle třebíčské baziliky či žďárské Zelené hory.

Kudy povede oficiální objízdná trasa ještě nebylo uveřejněno, ale moc možností není. Asi nejschůdnější se zdá trasa přes Hodov, Budišov, Valdíkov a Hostákov. Druhou možností je trasa přes Uhřínov, Bochovice, Benetice a Budíkovice. Nákladní doprava bude pravděpodobně odkloněna přes Jihlavu či Náměšť nad Oslavou a Velkou Bíteš.

-pch-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.